середа, 04 серпня 2021 01:13

Дочекався свого часу. Знесли пам'ятник "болгарському Леніну"

Дочекався свого часу. Знесли пам'ятник "болгарському Леніну"
На Полтавщині знесли пам'ятник Димитрову. Фото: "Історична правда"

У селі Лобачі Решетилівської територіальної громади Полтавської області демонтували пам'ятник болгарському комуністичному лідеру Георгієві Димитрову.

Його перевезли до "Парку радянського періоду" у Путивлі на Сумщині, повідомляє "Історична правда".

Закон про декомунізацію забороняє пам'ятники людям, пов'язаним з діяльністю комуністичної партії.

"Георгій Димитров — соратник Йосипа Сталіна. У добу Димитрова Болгарія почала сильно залежати від СРСР і навіть називалась іноді "Сімнадцятою республікою Радянського Союзу". Його називали "болгарським Леніним". Після смерті Димитрову звели мавзолей у Софії на кшталт ленінського", — розповів регіональний представник Українського інституту національної пам'яті Олег Пустовгар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орден Леніна намагаються повернути на стіну міськради в Харкові - активісти звернулися до поліції

Він подякував голові Полтавської обласної ради Олександру Біленькому й Решетилівській міській голові Оксані Дядюновій за виконання закону. Висловив подяку директору Путивльського державного історико-культурного заповідника Сергію Тупику за виділення коштів на транспорт і пальне.

Пам'ятник комуністичному діячу Якову Свердлову знесли у селі Калинівка Семенівської селищної ради на Полтавщині. Знесенням зайнявся Калинівський старостат після звернення на гарячу урядову лінію співробітників Інституту нацпам'яті та активістів ГО "Світанок".

Зараз ви читаєте новину «Дочекався свого часу. Знесли пам'ятник "болгарському Леніну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі