четвер, 25 березня 2021 17:54

До музею принесли нагороду, яку вручали за відбір хліба в людей

До музею принесли нагороду, яку вручали за відбір хліба в людей
Значком нагороджували більшовицьких "активістів" з 1925 року Фото: istpravda.com.ua

Школярки Марина та Ірина Шелегеди передали до Музею Голодомору значок "За суцільну колективізацію та ліквідацію куркуля як кляси". Таким нагороджували виконавців геноциду.

Темою Голодомору сестри зацікавились на уроках історії. Досліджували його вдома з батьками. Після того дізналися, що Музей Голодомору шукає експонати, і вирішили пошукати щось удома, та нічого не знайшли. Батьки порадили дівчатам відшукати цінні речі в інтернеті та передати їх до Музею. Саме так знайшли "нагородний знак", передає "Історична Правда".

Його давали з 2-ї половини 1920-х більшовицьким активістам, які виконували злочинну політику комуністичного тоталітарного режиму, беручи участь в колективізації та розкуркуленні українців.

"Я почула на уроці про Голодомор і не могла уявити, як таке могло статися: людям було нічого їсти. Мене це вразило, і я хочу, щоб багато людей про це дізналося. Тато сказав, що якщо про Голодомор знатимуть, то таке більше не станеться з Україною", - зазначила Марина Шелегеда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховання жертв Голодомору шукатимуть за допомогою новітніх технологій

Нещодавно опублікували фото австрійського інженера Александра Вінербергера, який став свідком Голодомору 1932-1933 років.

"Його світлини показують геноцид, який Кремль намагався приховати від світу. Вінербергер залишив неймовірний спадок. Не тільки зміг таємно зробити багато фотографій голоду, але й переправив їх на батьківщину, в Австрію", - розповіла американська дослідниця Лана Бабій. Вона заснувала проєкт Holodomor Photo Directory.

Зараз ви читаєте новину «До музею принесли нагороду, яку вручали за відбір хліба в людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі