четвер, 26 вересня 2019 23:13

Дізналися, як давні люди використовували глечики з дірками збоку

Дослідникам з Брістольського університету у Великій Британії вдалося встановити призначення давніх керамічних посудин зі спеціальним носиком. Вони переконані, що з їх допомогою відлучали дітей від грудного годування.

Хімічний аналіз залишків у посудинах вказує, що тваринне молоко використовували як додаткову їжу для немовлят, пише Gizmodo.

Самі знахідки датуються періодом від 1200 до 450 р. до н.е. Мають носик для смоктання рідини, наче сучасні дитячі пляшки та пустушки. У 2-х з них знаходились жирні кислоти від молока жуйних тварин - корів, овець, кіз. У 3-му горщику знайшли кислоти нежуйних тварин - свині або навіть людини.

Вчені не знають, чому молоко тваринного походження вводилося в якості харчової добавки, але переконані, що це пов'язано із переходом від кочового способу життя до осілого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зварили пиво за рецептом, якому 5 тис. років

Автор: gizmodo.com
  Дивні керамічні посудини використовували, щоб відлучити дітей від грудного молока
Дивні керамічні посудини використовували, щоб відлучити дітей від грудного молока
Археологи знайшли древній дитячий туалет при розкопі давньоримської фортеці Нове у Болгарії. Глиняний горщик має 50 см завглибшки, пласке дно та розширений верхній край. У вироба відсутні ручки. Маленька дитина могла видератися на розширений край горщика і використовувати його як сидіння.
Зараз ви читаєте новину «Дізналися, як давні люди використовували глечики з дірками збоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі