понеділок, 10 вересня 2018 13:05

Директорці музею погрожують родовим прокляттям

Листа із погрозами отримала генеральний директор Національного музею історії України Тетяна Сосновська. Його жінці надіслав настоятель самопроголошеного монастиря УПЦ РП Гедеон Харон. У листі погрожує, що жінка може накликати на себе та своїх нащадків родове прокляття до 7 покоління. Мовляв, цього може домогтися російська православна церква.

Автор: istpravda
  Настоятель самопроголошеного монастиря надіслав директорці Національного історичного музею листа з погрозами
Настоятель самопроголошеного монастиря надіслав директорці Національного історичного музею листа з погрозами

Ченці самопроголошеного монастиря УПЦ МП біля музею розмістили споруди, на встановлення яких музей не давав дозволу. Адміністрація музею висунула вимоги їх демонтувати. У відповідь на це директорка отримала лист із погрозами, пише istpravda.com.ua.

Настоятель монастиря називає дії НМІУ "антирелігійною пропагандою" та "переслідуванням монастиря єдиної канонічної православної церкви в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церкву Московського патріархату створили за наказом Сталіна

Лист підписав намісник Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ Московського патріархату архімандрит Гедеон Харон. Тетяна Сосновська опублікувала його у себе на Фейсбуці.

10 вересня о 15:00 відбудеться останнє засідання Окружного адмінстративного суду міста Києва, на якому можуть скасувати свідоцтво про право власності на самопроголошений монастир УПЦ МП біля Національного музею історії України.

Президент України Петро Порошенко відреагував на протест Російської православної церкви проти рішення Константинопольського патріархату призначити у Києві 2 екзархів (повірених) у межах підготовки до надання автокефалії українській православній церкві.

Зараз ви читаєте новину «Директорці музею погрожують родовим прокляттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі