субота, 17 листопада 2018 09:10

Чому сьогодні святкують День студента

Чому сьогодні святкують День студента
Сьогодні в Україні відзначають День студента. Фото: ДТ

В Україні День студента святкують 17 листопада та 25 січня.

17 листопада 1939 року підрозділи СС заарештували і розстріляли лідерів чеського Союзу студентів, повідомляє "24 канал".

1200 студентів були заарештовані і відправлені у концтабір Заксенхаузен. Дев'ятьох студентів і активістів студентського руху стратили без суду в застінках в'язниці в празькому районі Рузіне. За наказом Гітлера всі чеські вищі навчальні заклади закрили до кінця війни. На честь цих подій на Всесвітньому конгресі студентів встановили Міжнародний День студентів. В Україні День студента був призначений президентським указом в 1999 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколад Kit Kat у сумці та бутоньєрка з рожевої гвоздики - які студентські традиції існують у світі

25 січня церква відзначає День святої мучениці Тетяни. У 1755 році 25 січня російська імператриця Єлизавета відкрила у Москві перший університет, тому це свято асоціюється із днем студентства. Тетяна також вважається покровителькою студентів. В Україні 25 січня стає все менш популярним. Українські студенти відзначають свій день 17 листопада.

Сьогодні, у Міжнародний день студентства, "гризуни науки" зі всього світу шукають, де б розважитися і як цікаво відзначити "професійне" свято. Запальні вечірки, гучні гуляння чи цікаві квести — вибір дуже великий.Gazeta.ua підібрала найцікавіші ідеї святкування Дня студента.

Зараз ви читаєте новину «Чому сьогодні святкують День студента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі