понеділок, 19 серпня 2019 12:02

Червонощокі та розумні - якими бачили мандрівники жінок в Римі наприкінці ХІХ століття
29

Яким був Рим та його жителі у кінці XIX ст.
Фото: facebook.com/BelleEpoqueUA
Яким був Рим та його жителі у кінці XIX ст.
Яким був Рим та його жителі у кінці XIX ст.
Яким був Рим та його жителі у кінці XIX ст.
Яким був Рим та його жителі у кінці XIX ст.

Опублікували фотографії Риму кінця XIX ст. 20 вересня 1870-го італійські війська відвоювали місто у Папської області й воно стало столицею Італійського королівства.

В 1881-му в Римі мешкало 284,5 тис. осіб. З них близько 8 тис. представляли духовенство, пишуть Хроніки прекрасної епохи.

ДИВІТЬСЯ ФОТО: Як у давнину подорожували Єгиптом

Тогочасних жителів міста описували так:

"Римляни гарні, худуваті, витончені, високорослі, засмагле обличчя, тонкі його риси. Надзвичайна вічливість у спілкуванні просто вражає: ніхто ніколи вам не скаже грубого слова, ніхто не штовхне, а якщо й станеться таке мимоволі, то римлянин почне так злякано й так щиро вибачатися ніби вчинив якийсь злочин.

Не менш гарні, але незрівнянно менш витончені римлянки. В натовпі вирізняються два типи жінок: дуже огрядні, високі, червонощокі з повільною плавною ходою, гарною головою з чорними очима. Худощаві римлянки більш привабливі: вони менш масивні, менш красиві, але вираз обличчя більш розумний та жвавий".

Королівство Італія виникло у 1861-му у ході Рісорджименто - національно-визвольної боротьби італійців проти іноземного панування під проводом Джузепе Мадзіні та Джузеппе Гарібальді. Боротьба завершилась із приєднанням Риму до королівства у 1870-му. Держава проіснувала до 1946-го. Після Другої світової війни референдумом прийняли рішення ліквідувати монархію та перейти до республіки.

Зараз ви читаєте новину «Червонощокі та розумні - якими бачили мандрівники жінок в Римі наприкінці ХІХ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі