пʼятниця, 23 квітня 2021 01:13

Бюст імператора та фігуру вершника виявили у сховку
3

У Британії знайшли античний скарб
Фото: Daily Mail
У Британії знайшли античний скарб
У Британії знайшли античний скарб

Британські шукачі скарбів Джеймсу Спарк і Марк Дідлік знайшли схованку з бронзовими артефактами на полі в Північному Йоркширі.

Припускають, що їх закопали під час релігійної церемонії приблизно 160 року н. е.. Про це пише Daily Mail.

До сховку поклали бюст імператора Марка Аврелія, рукоять ножа у вигляді коня, фігурку вершника і висок, який використовується при будівництві. Всі предмети зроблені з бронзи.

"Я натрапив на сильний сигнал. Першим знайденим предметом був вершник, який, як я спочатку подумав, був вікторіанським. Потім з'явився другий предмет, і це був бюст - це змінило правила гри! Ми відразу зрозуміли, що натрапили на щось дуже рідкісне і унікальне", - розповів Дідлік.

Справжність знахідки підтвердили в Британському музеї. Колекцію бронзових артефактів продадуть на аукціоні 20 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли зброю, якій 3 тис. років

"Їх закопали разом і продадуть разом", - заявив Адам Стейплс, глава історичного відділу компанії Hansons Auctioneers.

За них планують виручити не менше 100 тис. фунтів. Шукачам скарбів доведеться розділити виторг з землевласником, на полі якого вони знайшли артефакти.

Жінка, на ім'я Кет Джайлс, знайшла золоті та срібні прикраси вікінгів, прогулюючись фермерським полем на півночі острова Мен - коронного володіння Великої Британії. Із землі жінці вдалося витягти плетений золотий браслет, велику срібну брошку, виготовлену близько 950 року, а також нарукавну пов'язку.

Зараз ви читаєте новину «Бюст імператора та фігуру вершника виявили у сховку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі