пʼятниця, 22 травня 2020 11:21

Бойовики на інкасаторських автомобілях розстріляли військову бригаду

Бойовики на інкасаторських автомобілях розстріляли військову бригаду
Російські бойовики напали на блокпост 51-ї бригади поблизу Волновахи. Кадр із відеозйомки бою під Волновахою

Російські бойовики під командуванням Ігоря Безлера 22 травня 2014 року, о 4:30, напали на блокпост 51-ї бригади поблизу Волновахи. В бою загинули 17 українських бійців, ще близько 30 було поранено. Втрати в бою під Волновахою на той час стали найбільшими від початку АТО та найбільшими за історію української армії до того часу.

5 травня 2014 року 1-ша та 3-тя батальйонно-тактичні групи 51-ї бригади вирушили до Донецької області - мали створити 9 блокпостів між населеними пунктами Донецької області. Вранці на табір 51-ї бригади, що розмістився між селищами Ольгинка та Володимирівка, напали бойовики "ДНР".

За словами очевидців, бойовики приїхали на інкасаторських авто "Приватбанку" і відкрили вогонь з гранатометів та кулеметів. З особового складу бригади було близько 30 осіб, 3 БТР або БМП. Під час обстрілу один із зарядів влучив у бойову машину, яка перебувала на блокпосту, вибухнув боєкомплект. Загинули 17 військових, включно з командиром батальйону майором Леонідом Полінкевичем, 18 поранено. Всього до місцевої лікарні було доправлено з вогнепальними пораненнями 31 людину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошта присвятила марку кіборгам

На меморіальній дошці, яку було встановлено 2015 року на місці бою, вказано 18 імен загиблих бійців 51-ї бригади.16 із них загинули на місці і померли від поранень 22 травня, Михайло Рибак помер від отриманих поранень 14 жовтня.

За день до жахливої трагедії позиції військових ЗСУ знімали на відео місцеві сепаратисти, після чого, імовірно, надалі передали інформацію російському головорізу Безлеру. Він і здійснив напад на блокпост з метою захоплення зброї, яку потім демонстрував у дворі захопленого будинку УВД Горлівки. Вічна пам'ять загиблим героям!

Укрпошта вводить в обіг поштову марку "Вони вистояли! Не витримав бетон!" Автор - графік Андрій Єрмоленко.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики на інкасаторських автомобілях розстріляли військову бригаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі