вівторок, 19 березня 2019 08:20

Банки подвоїли заходи безпеки

Банки подвоїли заходи безпеки
Пограбування банку. Ілюстрація. Фото: газета.ua

Англійський емігрант Едвард Сміт 19 березня 1831 року викрав з одного з банків Нью-Йорка $245 тис. Це було перше пограбування фінустанови в США.

Тесля Едвард Сміт, який вже раніше пробував грабувати магазини, домовився із поплічником - Мюрреєм, аби цього разу пограбувати банк. Вони підібрали ключі - зробили їх із воскових відбитків оригіналів ключів. Вночі безперешкодно відкрили Міський банк Нью-Йорка та спорожнила кілка сейфів і каси. До ранку вони заповнили декілька мішків $245,000 в банкнотах і монетах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грабіжники за 15 хвилин вкрали чотири тонни грошей

Наступного ранку усі міські газети писали про перше пограбування банку, а адміністрація банку назначила суму за інформацію про крадіїв - $5 тис. Грабіжників знайшли через кілька тижнів. Місцевий поліцейський згадав, що Сміт уже мав спроби грабунку, але не відсидів. Під час обшуку знайшли гроші. Частину грабіжники встигли витратити.

Процес був показовим, Сміта і Мюррея засуджено до 5 років ув'язнення з конфіскацією майна. Після цього усі американські банки замовили охорону і подвоїли заходи безпеки.

Банда грабіжників 8 серпня 1963 року обманом зупиняє британський поштовий потяг і викрадає 2,3 млн. фунтів стерлінгів — зараз це близько $70 млн. Це рекордна сума вкраденого на той час. У пресі злочин називають "Великим пограбуванням потяга". Частину грабіжників швидко ловлять. Вони занадто бурхливо витрачають награбоване. До січня 1964 року арештовують 12 грабіжників. Наступного року – решту. Ватажок банди Брюс Рейнольдс отримує 25 років в'язниці, інші по 10-15 років. Поліція з вкрадених 2,6 мільйона фунтів знайшли лише 343 тисячі.

Зараз ви читаєте новину «Банки подвоїли заходи безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі