середа, 22 липня 2020 16:05

Авторів англомовних словників закликають писати про Голодомор

Авторів англомовних словників закликають писати про Голодомор
Українці Канади закликають включити термін Holodomor до англійських словників. Фото: education.holodomor.ca

На порталі Change.org з'явилася петиція про включення терміну Holodomor у найбільші англійські словники, зокрема Merriam-Webster, Oxford та Dictionary.com. Ініціювали її українські організації Канади.

"До сьогодні слово "Голодомор" відсутнє у провідних словниках англійської мови. Але завдяки роботі тисяч журналістів, істориків, педагогів і дослідників слово стало міжнародно визнаним терміном для позначення влаштованого сталінською державою геноциду українського народу", - зазначається в петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили сайт зі свідченнями про Голодомор

Наголошується, що Росія продовжує заперечувати його. Але 17 країн, зокрема і Канада, визнали Голодомор геноцидом.

"Підтримуючи цю петицію, ви можете допомогти нашим зусиллям щодо підвищення обізнаності про Голодомор, збільшенню кількості країн, які визнають трагедію актом геноциду та у відкритті правди про сучасні геноциди, що відбуваються в усьому світі", - пишуть автори.

Станом на 15:00, онлайн-петиція набрала понад 2,8 тисяч підписів.

Депутати канадської провінції Квебек одностайно ухвалили законопроєкт про визнання Голодомору геноцидом українського народу 3 червня 2010 року. Це була 6-та юрисдикція. У документі йшлося, що голод було штучно створено радянським режимом Йосипа Сталіна, щоб знищити прагнення українського народу до побудови вільної та незалежної Української держави.

Зараз ви читаєте новину «Авторів англомовних словників закликають писати про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі