вівторок, 14 липня 2020 09:20

Авіатор не любив митися і їсти

Авіатор не любив митися і їсти
Авіатор Говард Г'юз встановив світовий рекорд швидкості . Фото https://www.loc.gov/rr

Літак авіатора і мільярдера Говарда Г'юза 14 липня 1938-го приземлився в аеропорту Нью-Йорка з навколосвітньої подорожі. Літак подолав 23 612 км і встановив світовий рекорд швидкості. Політ включили в Книгу рекордів Гіннеса.

З дитинства Говард захоплювався технікою і авіацією. Найбільше любив літати на двомоторному літаку-амфібії Sikorsky S-38. Його розробив і запустив у виробництво український авіаконструктор Ігор Сікорський (1889-1972). Говард Г'юз заснував Hughes Aircraft Corporation. Компанія займалася проектуванням і створенням літаків. Невелике підприємство перетворив на потужну і багату корпорацію, яка перевозила пасажирів через Атлантику.

1935 року сконструював винищувач "Срібна куля". На ньому встановив світовий рекорд швидкості - 566 км/г. У роки Другої світової війни отримав держзамовлення на будівництво літаків для транспортування солдат. Розробив літаючий корабель "Геркулес". Найбільший в історії авіації літак мав розмір крил 100 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйонер на повітряній кулі перетнув Тихий океан

Здоров'я Г'юза погане. Ще в молодості він перехворів на сифіліс, який дав серйозні ускладнення. Щоб зняти напади болю - коле собі морфій. Його постійно турбують мігрень, безсоння, задишка, артрит і склероз. Переміщався світом на власному літаку, жив у готелях, знімав цілий поверх. Не мився місяцями.
З квітня 1976 року йому стало погано. Летів до лікарні в Х'юстоні. Під час перельоту помер - відмовили нирки. На момент смерті важив близько 40 кг - їв лише морозиво. Заповіт мільярдера так і не знайшли. Спадок у $2 млрд розділили між далекими родичами.

Американець Стів Фоссет першим у світі на повітряній кулі перетнув Тихий океан 21 лютого 1995-го. Встановив понад 100 світових рекордів на повітряній кулі, на вітрильнику, літаку та планері.

Зараз ви читаєте новину «Авіатор не любив митися і їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі