субота, 09 лютого 2019 23:13

Археологи знайшли середньовічну нижню білизну

Дослідники знайшли старовинну жіночу білизну в австрійському середньовічному замку Ленгберг, який знаходиться в Східному Тиролі.

Під час ремонту замку зняли підлогу і архітектори виявили деталі жіночого туалету, які ноcили 500 років тому, повідомляє znaj.ua.

Беатрікс Нуц з університету Інсбрука, яка і виявила для науки раритетні артефакти, говорить про те, що зіткнулася з недовірою щодо своєї знахідки, але був зроблений радіовуглецевий аналіз і справжність білизни XV століття встановили безпомилково. Білизну було зшито в період з 1440 по 1485 рік.

Автор: znaj.ua
  У замку знайшли жіночу білизну
У замку знайшли жіночу білизну

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фортеці знайшли потаємну кімнату

Всього було знайдено близько 2700 фрагментів текстилю середньовіччя. Речі були загорнуті в ковдру. На думку істориків, відкриття представляє собою велику цінність для історії жіночого костюма.

Автор: znaj.ua
  У замку знайшли жіночу білизну
У замку знайшли жіночу білизну

У місті Ольборзі на півночі Данії знайшли добре збережений середньовічний меч. Артефакт виявили інженери-водопровідники на одній із центральних вулиць міста.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли середньовічну нижню білизну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі