вівторок, 01 серпня 2017 23:13

Археологи знайшли 200-кілограмову статую

Археологи знайшли 200-кілограмову статую
Статуя стояла на вході в лікарню. Фото: Cambodiadail

У храмовому комплексі Ангкор-Ват у Камбоджі археологи виявили кам'яну статую зростом 2 м і вагою 200 кг.

Стояла на вході до лікарні, яку побудували в часи короля Джаявармана VII в кінці XII - на початку XIII ст, повідомляє Cambodiadail.

"Правління Джаявармана VII було справді чудовим з точки зору соціальних програм. Лікарня складалася з дерев'яних будівель і каплиці, спорудженої в каменях. Залишилася лише каплиця, оскільки дерев'яні структури давно зникли", - розповів керівник розкопок Тан Баун Суй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені зробили неочікуване відкриття у давньому храмі

Статуя була на глибині 40 см під землею. Руки частково відламані, але археологи запевняють, що скульптура збереглась добре.

Перед тим, як перевезти скульптуру до музею, археологи провели над нею релігійний ритуал. Попросили духів дозволити перенести статую.

У джунглях Камбоджі вчені виявили середньовічні міста. Науковці використали лазерні технології для дослідження, за допомогою яких виявили декілька давніх міст. Досліджувані місця знайдені недалеко від релігійного центру Ангкор-Ват.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли 200-кілограмову статую». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі