середа, 13 жовтня 2021 00:46

Археологи показали, що знайшли на території давньої церкви
3

"Рятівна археологічна служба" дослідила територію храму Різдва Богородиці ХVІ ст. у Щирці Львівської обл.
Фото: РАС
Розкопали оборонні стіни та в’їздні ворота. Їх збудували в ХVІ - ХVІІ ст.
Відкопали фрагменти кераміки ХІ - ХІІ ст. Це ще раз підтверджує, що у княжі часи тут жили люди

"Рятівна археологічна служба" дослідила територію храму Різдва Богородиці ХVІ ст. у Щирці Львівської обл.

Перша згадка про Щирець датується ще 1126 роком. Але про його історію відомо мало. Дослідники намагалися з'ясувати, що було на території церкви у княжі часи, передає РАС.

"Гору, на якій побудовано храм, називають Золотою, однак раніше вона мала назву і Монастирської і Замкової. Це дає підстави робити певні припущення. Ми також знаємо, що під час вивчення цієї території у 1970-х роках археологи знаходили фрагменти кераміки, яку датували давньоруським часом. Однак повноцінних розкопок там ніколи не проводили", - розповів археолог Олександр Сілаєв.

Розкопали оборонні стіни та в'їздні ворота. Їх збудували в ХVІ - ХVІІ ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковзани з кістки знайшли археологи

Відкопали фрагменти кераміки ХІ - ХІІ ст. Це ще раз підтверджує, що у княжі часи тут жили люди. Але не відомо, чи це було городище, боярська садиба чи монастир.

Біля Жовкви Львівської обл. археологи виявили знахідки епохи енеоліту та ранньозалізної доби. "Рятівна археологічна служба" провела розкопки перед реконструкцією дороги Т-14-25 між Жовквою та Кам'янкою-Бузькою у Львівській області.

Зараз ви читаєте новину «Археологи показали, що знайшли на території давньої церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі