вівторок, 30 квітня 2019 23:13

Археологи підтвердили правдивість легенди
4

Показали знахідки на цвинтарі в Алясці
Фото: znaj.ua
Показали знахідки на цвинтарі в Алясці
Показали знахідки на цвинтарі в Алясці
Показали знахідки на цвинтарі в Алясці

Археологи підтвердили легенду, поширену на Алясці.

У плем'ї юпик вірили, що 350 років тому долину річки Юкон і Аляску охопила війна. Її причиною став конфлікт, який виник на підставі того, що одна дитина вибила іншій дротиком око. Це подія трапилася під час ритуальних ігор, повідомляє znaj.ua.

Це розлютило батька постраждалої дитини. Він видавив кривднику свого сина очі. З цього моменту і почалося протистояння між племенами.

Американські археологи виявили старовинне кладовище. В могилі поховали 28 людей. Кожне з тіл має отвори в черепах від стріл і дротиків. Серед убитих – люди похилого віку, жінки і діти. Всіх їх зв'язали і стратили. Тіла поховали обличчями вниз. Разом з ними дослідники знайшли обгорілі останки собак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли сліди невідомої цивілізації

Вчені виявили на місці розкопок близько 60 тисяч артефактів, серед яких – дерев'яні статуетки та ритуальні маски.

Археологи вважають, що травми загиблих людей підтверджують міф про війну. Але вони прийшли до висновку, що вона почалася не через події між хлопчиками, а через холодну зиму, яка стала причиною браку продовольства.

Археологи знайшли підтвердження, що вікінги були в Америці першими європейцями. Вчені з Канади стверджують, що знайшли легендарне поселення вікінгів Хоп, на місці сучасного містечка Нью-Брансвік в східній частині Канади.

Зараз ви читаєте новину «Археологи підтвердили правдивість легенди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі