вівторок, 18 червня 2019 14:56

Як жили турки під час Першої світової війни - раритетні фото
15

У Стамбулі в 1914-1918 роках було багато німців
Фото: picryl.com
У Стамбулі в 1914-1918 роках було багато німців
У Стамбулі в 1914-1918 роках було багато німців
У Стамбулі в 1914-1918 роках було багато німців
У Стамбулі в 1914-1918 роках було багато німців

Раритетні фото турецького міста Стамбул зберігаються у одному з цифрових архівів. Знімки зроблені в роки Першої світової війни.

Тоді Османська імперія підтримала Німеччину. Енвер-паша оточив себе німецькими військовими радниками. До Стамбулу прибула німецька військова місія на чолі з генералом Лиманом фон Сандерсом. Вона фактично взяла під контроль османські збройні сили.

Через війну у державі постійно росли ціни, процвітала спекуляція продуктами харчування, питною водою, одягом, дровами та вугіллям. Значна частина городян голодувала. Періодично у Стамбулі спалахували голодні бунти. Люди намагалися силою захопити продовольчі склади й поїзди з зерном, нападали на булочні під час підвезення хліба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жили норвежці в роки боротьби за незалежність – раритетні фото

До міста приходили натовпи біженців із місць, розорених війною. Через це подорожчало житло. У місті лютували хвороби та епідемії, відчувався дефіцит медикаментів. Багато лікарень закрилися через відсутність лікарів і ліків.

Диктатура, користуючись умовами воєнного часу, жорстоко придушувала будь-які прояви опозиційних настроїв. Виселяли і вбивали невдоволених.

Кольорові світлини Стамбула опублікували на сайті Університету Вісконсин-Мілуокі. Кадри показують, як виглядало місто 1960-х.

Починаючи з кінця 1940-х і на початку 1950-х, Стамбул зазнав великих змін: будувалися нові площі, бульвари і проспекти. Для цього інколи зносили історичні будівлі.

Зараз ви читаєте новину «Як жили турки під час Першої світової війни - раритетні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі