вівторок, 23 липня 2019 10:35

Як виглядали люди у давнину - реконструкція
11

Естрід Сігфастдоттер. Жила в XI столітті н. е. Вона була впливовою і багатою жінкою, жила недалеко від Стокгольма, в Тебі. Про її життя розповідає серія рунних каменів, знайдених у похованні. Вона прожила дуже довге на ті часи життя - близько 80 років. Ймовірно, Естрід займалася благоустроєм своєї рідної землі, будівництвом доріг і мостів.
Фото: adme.ru
Ярль Біргер. Ярль Біргер був правителем Швеції в середині XIII століття. Він був жорсткою, але далекоглядною людиною. Вважається, що саме Біргер заснував Стокгольм близько 1250 року. Також він побував у кількох завойовницьких походах до Фінляндії і Росії.
Королева Уармів. У 2012 році на північному заході Перу в ході розкопок польською археологічної групою була виявлена гробниця. Це перше королівське поховання Уари, яке вдалося виявити. Ця індіанська культура існувала в Андах приблизно 1 200 років тому. Королева померла у віці 60 років. Вона вела сидячий спосіб життя, займалася ткацтвом. Жінка була похована в окремому склепі разом з різними предметами розкоші: ювелірними виробами, срібним келихом і церемоніальною сокирою.
Людина бронзового століття. Скелет цієї людини свідчить про недоїдання і залізодефіцитну анемію. Чоловік помер, коли йому було близько 25-35 років.
Неандертальська жінка. Ця дама жила близько 45-50 тис. років тому. Її останки виявили в ході розкопок в 1848 році у Гібралтарі.

Шведський археолог і художник Оскар Нільссон відтворив обличчя людей, які жили в різні епохи. 1996-го чоловік відкрив власну компанію й співпрацює з музеями у всьому світі. Він вважає, що таким чином допомагає відтворювати історію.

Форма виготовляється на основі людських черепів. Для більшої достовірності в реконструйованих особах використовуються очні протези і справжнє людськє волосся, яке вставляється в силікон пасмо за пасмом, повідомляє ADME.

У результаті довгої та кропіткої роботи Оскара можна дізнатися, як виглядали, ким були і скільки років прожили люди, що проживали на Землі у різні часи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що бачили астронавти перед посадкою на Місяць - реконструкція

Нову групу людей із деформованими черепами виявили археологи у китайській провінції Гирін. Згідно з висновками експертів, кістки належали 5-ти дорослим людям - 4-м чоловіками і жінці. Також археологи виявили залишки 4-х дітей віком від 3-х років. Вчені датували їх епохою Неоліту - від 5500 до 4900 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядали люди у давнину - реконструкція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі