вівторок, 28 січня 2020 12:17

Як у Львові росіяни запускали дирижабль для бомбардування Перемишля – раритетні фото
14

Дирижабль "Кондор" запускали у Львові навесні 1915 року
Фото: picryl.com
Російські війська володіли Львовом протягом вересня 1914 - червня 1915 року
Дирижабль "Кондор" запускали у Львові навесні 1915 року
Російські війська володіли Львовом протягом вересня 1914 - червня 1915 року
Дирижабль "Кондор" запускали у Львові навесні 1915 року

Gazeta.ua пропонує переглянути світлини, зроблені під час запуску дирижабля "Кондор" у Львові навесні 1915-го. За його допомогою російські військові планували скинути бомби на фортецю в Перемишлі, який перебував під контролем австрійців.

Дирижабль був придбаний у Франції 1913 року і приписаний до Другої повітроплавної роти в Брест-Литовську. Почалася Перша світова війна, і армія Російської імперії заволоділа Львовом, який до того належав Австро-Угорщині. Сюди привезли дирижабль "Кондор", щоб виконувати бомбардування ворожих позицій. Командиром дирижабля був призначений Євген Оппман. Обслуговували його солдати Шостої авіаційної роти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кидали гранати й опановували вогнемети – будні українського містечка на фото часів Першої світової

Завдання не виконали через низькі льотні дані "Кондора". Влітку 1915 року союзники австрійців – німці – почали використовувати проти дирижаблів літаки-винищувачі з запалювальними кулями і зенітну артилерію. Тому їх вивели зі складу збройних сил.

Знімки, зроблені у поселенні лемків у 1930-х, зберігаються у польському онлайн-архіві. На них можна побачити хати, подвір'я та роботу на сіножаті.

Лемківщина — це українська етнічна територія в Карпатах між річками Сяном і Дунайцем – тепер територія Польщі, та на північний захід від річки Уж до річки Попрад - нині Словаччина.

Зараз ви читаєте новину «Як у Львові росіяни запускали дирижабль для бомбардування Перемишля – раритетні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі