пʼятниця, 14 травня 2021 12:27

Як нацисти обходилися з євреями - моторошні фото
10

Розстріл євреїв у Києві
Жертви нацистів у концтаборі Дахау
В'язень Освенциму
В'язні табору Маутгаузен
Група євреїв з інвалідністю

Сьогодні вшановують українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Gazeta.ua підготувала добірку світлин, на яких можемо побачити, що чекало євреїв під час Голокосту.

В Україні нацисти знищили 1,5 млн євреїв. Їх розстрілювали й морили в концтаборах. Українці, кримські татари та представники інших народів співчували євреям і намагалися рятувати. Водночас люди наражали себе на небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зобов'язана меморіалізувати жертв Голокосту

2659 громадян України Ізраїль визнав "Праведниками народів світу". Це звання дають тим, хто врятував хоча б одного єврея під час війни.

14 травня відзначають День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Його запровадили постановою Верховної Ради в лютому 2021-го. Упродовж Другої світової війни в Україні ницисти знищили 1,5 млн євреїв. Частину людей, яких хотіли вбити, удалося врятувати. За це Ізраїль надав звання "Праведника народів світу" 2659 громадянам України. Найбільше - з Вінниці, Одеси, Львова, Харкова, Житомира, Києва, Рівного, Хмельницького, Тернополя. Ознайомитися з їхніми біографіями можна на порталі Праведники народів світу.

Зараз ви читаєте новину «Як нацисти обходилися з євреями - моторошні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі