четвер, 20 листопада 2014 19:07

Як американці у Клондайку золото шукали - рідкісні фотографії кінця ХІХ століття
7

Фото: edward-210

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі унікальні світлини з історії Клондайської золотої лихоманки, яка охопила населення Сполучених Штатів Америки наприкінці ХІХ століття.

Хоча американські землі багаті різними корисними копалинами, відкриття багатих родовищ незмінно дає можливість не тільки збагатитися тим, кому пощастить зайнятися їх розробкою, але й дає поштовх бурхливому розвитку того краю, де вони були виявлені. Одним з таких бажаних для людини корисних копалин є золото.

16 серпня 1896 року були відкриті багаті родовища золота в руслах кількох притоків річки Клондайк. Коли новина через рік дійшла до Сієтла та Сан-Франциско, вона спричинила небачену раніше "золоту лихоманку", що зрушила з місця понад 100 тисяч людей.

Проте шлях до золота виявився занадто важкий для багатьох і лише 30-40 тисяч змогли дістатися до селища Доусон-Сіті, де зливалися річки Юкон і Клондайк. Більшість золотошукачів незабаром вернулися з порожніми руками. Лише близько 4 тисяч змогли знайти золото, з них лише сотня дійсно розбагатіли. І лише кілька змогли потім зберегти і примножити це багатство.

Зараз ви читаєте новину «Як американці у Клондайку золото шукали - рідкісні фотографії кінця ХІХ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі