пʼятниця, 11 вересня 2015 11:25

Як американці боролися за право пити пиво - ретро фото
9

Фото: www.vintag.es

Прийнята в 1919 році 18-а поправка до Конституції США поклала початок епохи сухого закону. Заборона мала облагородити життя американців, захистити суспільство від руйнівних наслідків зловживання алкоголем.

Заборона на продаж, виробництво та транспортування алкоголю діяла з 1920 по 1933 рр. Прихильники 18-ї поправки намагалися навіть переписати Біблію, видаливши всі згадки про алкоголь.

В Америці з'явилася ціла мережа підпільних барів, які називалися "Speakeasy" - щоб туди потрапити, на вході потрібно було сказати пароль. В одному тільки Нью-Йорку було близько 30 000 таких закладів, деякі з них функціонують досі, використовуючи імідж підпільних барів 1920-х рр. В цей же час з'явилися "круїзи в нікуди" або "алкогольні круїзи" - кораблі пливли за межі штатів, де могли легально продавати спиртне.

5 грудня 1933 року була ратифікована 21-а поправка, яка скасувала попередню, заборона закінчився. Цей день відомий як День скасування сухого закону.

Зараз ви читаєте новину «Як американці боролися за право пити пиво - ретро фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі