вівторок, 10 лютого 2015 15:34

Як 100 років тому албанці зберігали свої національні традиції - ретро фото
5

Фото: Пустощі східноєвропейської Кліо

На початку ХХ століття Албанія залишалася найархаїчнішою країною Європи. Напад 80% населення були неписьменними, а національний епос передавали з уст в уста, як тисячі років до цього. На фотографіях можна побачити, що албанці ревно зберігали не лише свій епос, але й народні традиції.

Албанія - держава у Південній Європі, на узбережжі Іонічного та Адріатичного морів. Межує з Грецією, Македонією, Чорногорією та Сербією (частково визнане Косово). Самі себе албанці називають "shqiptare" ("шкіптаре" або "шчіптаре"), а країну — "Shqip"ria" ("Шкіперія" або "Шчіперія").

Офіційна албанська версія походження цього етноніму, яку підтримують самі албанці — від слова "шкіп" (shqip), що означає "орел". Таким чином, "Шкіпрія" означає "Країна орлів", а албанці, "шкіптар" — "народ орлів". Існує албанська легенда про орла, що нагородив албанців силою, орел зображений на державному прапорі Албанії.

Зараз ви читаєте новину «Як 100 років тому албанці зберігали свої національні традиції - ретро фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі