понеділок, 05 січня 2015 11:51

95 років тому народився музикант, що поєднав звучання органа та скрипки

Автор: www.bach-cantatas.com
  Артуро Бенедетті Мікеланджелі
Артуро Бенедетті Мікеланджелі

5 січня 1920 року у місті Брешія народився італійський піаніст-віртуоз Артуро Бенедетті Мікеланджелі (1920-1995).

Займатися музикою Артуро Бенедетті Мікеланджелі почав ще в 4 роки. Щоправда, грав на скрипці, мріючи стати скрипалем. Утім, у 10 років захворів на сухоти й змушений був "перекваліфікуватися" на фортепіано, адже чимало рухів, пов'язаних з грою на скрипці були йому протипоказані. Але саме скрипка й орган ("Кажучи про мій звук, - зауважує він, - треба говорити не про фортепіано, а про поєднання органа і скрипки"), за його зізнанням, допомогли йому знайти власний неповторний метод.

"Бездоганність – це слово, яке я ніколи не розумів. Бездоганність означає обмеженість, замкнене коло. Інша справа – еволюція. Але найголовніше – повага до автора. Це не означає, що треба копіювати ноти і розмножувати ці копії своїм виконанням, але треба намагатися інтерпретувати авторські наміри, а не ставити його музику на службу своїм власним цілям… Головне для музиканта-виконавця – цілковите поєднання з думками і почуттями людини, котра створила музику. Я ніколи не граю для інших – тільки для самого себе і заради служіння композитору. Для мене не має значення, грати для публіки чи без неї. Коли я сідаю за клавіатуру, все навколо мене перестає існувати. Я думаю про те, що граю, про звук, який видобуваю, тому що це продукт розуму", - згадував Артуро Бенедетті Мікеланджелі.

Зараз ви читаєте новину «95 років тому народився музикант, що поєднав звучання органа та скрипки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі