четвер, 30 червня 2016 18:50

21 рік тому не стало Назарія Яремчука

21 рік тому не стало Назарія Яремчука

30 червня минає 21 рік від дня смерті Назарія Яремчука.

Назарій Яремчук народився 30 листопада 1951 року в селі Рівня Вижницького району Чернівецької області в музичній родині. Назарій здобув освіту географа у Чернівецькому університеті, але став музикантом. Вирішальну роль у житті Назарія відіграла зустріч із студентом медінституту Володимиром Івасюком.Повідомляє Дивись info.

Популярність принесли пісні "Червона рута" та "Водограй" Володимира Івасюка, "Горянка" і "Незрівняний світ краси" Левка Дутковського. Назарій Яремчук і Василь Зінкевич стали лауреатами Всесоюзного конкурсу "Алло, ми шукаємо таланти", а також "Пісня року-71/72".

Під час Афганської війни Назарій кілька разів їздив у Афганістан і виступав перед солдатами. Також багато часу співак приділяв пошуку нових талантів, підтримці самодіяльних колективів.

Після аварії на Чорнобильській атомній станції у квітні 1986-го Назарій тричі приїжджав в зону відчуження і виступав там перед ліквідаторами наслідків катастрофи. Після чергової поїздки до Чорнобиля додому він привіз костюм, рівень радіації на якому перевищував допустиму норму в кілька разів. Припускають, що тоді й пустила коріння невиліковна хвороба митця.

Помер Яремчук 30 червня 1995 року. Співака поховали на центральному кладовищі Чернівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 48 років тому виникла "Машина времени"

А вже у березні 1996 року указом президента України Назарію Яремчуку посмертно присуджено Державну премію України ім. Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «21 рік тому не стало Назарія Яремчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua