пʼятниця, 30 липня 2021 01:13

Вандали сплюндрували пам'ятник УПА

Вандали сплюндрували пам'ятник УПА
На Волині облили фарбою пам'ятник командирові УПА. Фото: Богдан Зосимчук

У селі Згорани Ковельського району Волинської області облили червоною фарбою пам'ятник командирові загону УПА Володимиру Кушніру.

25 липня місцеві мешканці приїхали до меморіалу. Виявили сліди вандалізму, повідомляє активіст Богдан Зосимчук у Facebook.

"Як кажуть, життя потрібно прожити так, щоб твої вороги тебе боялися й після смерті. Адже тільки страхом і ненавистю до всього українського можна пояснити цей акт дріб'язкового та підленького вандалізму – пам'ятний знак на місці бою Володимира Кушніра хтось облив фарбою", - написав він.

Зосимчук повідомив у поліцію. Пресслужба поліції Волині повідомила, що 25 липня на місце події виїжджав поліцейський офіцер громади. Наразі він встановлює причетних до злочину.

Володимир Кушнір загинув біля села Згорани у липні 1943 року під час бою з нацистами. УПА намагалася не дозволити вивозити молодь на примусові роботи до Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали вандалів, які обезголовили пам'ятник Шевченку

Пам'ятник встановили 2000 року. Зосимчук запевнив, що пам'ятний знак відновлять.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині невідомі пошкодили меморіал жертвам Голодомору та політичних репресій. У поліції повідомили, що невідомі залишили на пам'ятнику написи, на стелі помітний слід від підпалу.

Зараз ви читаєте новину «Вандали сплюндрували пам'ятник УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі