вівторок, 19 листопада 2013 18:09

Козаки Росії домоглися визнання як окремий народ

 

У Ростовській області тепер можна реєструвати дітей в загсі з національністю " козак " і " козачка " .

На торішній зустрічі губернатора РО В.Ю. Голубєва редактор газети " Донський час " ( Громадської організації " Донська казача республіка ") Сергій Тюкавкін поставив запитання на цю тему. Виявляється , в багатьох регіонах Росії реєструвати дітей такої національності цілком нормально і не викликає заперечень. На Дону ж органи РАГС у багнети сприймали подібні вимоги батьків . Не далі як 1 листопада департамент у справах козацтва та кадетських корпусів Уряду РО розіслав у всі зацікавлені організації лист . У ньому сказано , що , згідно з висновками інституту етнології та етнографії РАН РФ , козаки таки народ . Висновок РАН з цього приводу з рядом аргументів на користь козачого народу підписав академік Валерій Тишков . Зазначимо , що Валерій Олександрович до цього листа не раз відповідав негативно на питання козаків з приводу особливості їх крові.

28 січня ц.р. в Ростові -на- Дону , в парку ім. А. Собіно пройшов козачий мітинг під гаслом - " Козаки - народ". Відповіді, подібної отриманої департаментом , оргкомітет мітингу поки не отримував.

Зараз ви читаєте новину « Козаки Росії домоглися визнання як окремий народ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі