четвер, 21 травня 2015 08:30

Спецтема: Допомога пораненим в АТО

Важкопораненого бійця Романа Кубишкіна вважали загиблим

Боєць "Правого сектора" Роман Кубишкін потребує допомоги. У нього важка черепно-мозкова травма. Після бою у Пісках його вважали загиблим, проте попри важкі травми голови медикам вдалося врятувати чоловіка.

Автор: волонтер Ксенія Негрей/Фейсбук
 

"22 січня в Пісках був бій. Хлопці з "Правого сектора" перебували в укритті з червоної цегли. Сепари накрили позицію і змішалося все. М'ясорубка. Трьох двохсотих і п'ятеро трьохсотих повезли в найближчий госпіталь. Рома був серед двохсотих. Коли вижили поїхали впізнавати своїх друзів, його впізнали тільки по одягу - не така як у всіх розгрузка, незвичайний ремінь. Голови не було, було місиво з мізків, кісток і залишків цегли. Ніхто не розуміє досі як - але Рома виявився живий. Були зроблені перші операції, трепанація черепа, видалення кісткових уламків. Мозгова рідина просто витікала з рани. Вертольотом терміново транспортували до Дніпропетровська. Весь цей час лікарі боролися за його життя. Було проведено дуже багато операцій. Дуже довго він перебував у реанімації. Зараз стан стабільно важкий. Дихає через трахеостому, харчування зондове. Сказати простіше - немає половини голови, що добре видно на фотографії", - пише у Фейсбук волонтер Ксенія Негрей.

Автор: волонтер Ксенія Негрей/Фейсбук
 

Романа лікуватимуть у приватній клініці.
"Нарешті хлопця погодилася взяти на лікування приватна клініка під Києвом. Я не хочу говорити про те, в яку кількість госпіталів, інститутів, санаторіїв та клінік я тикалася як сліпе кошеня. Всі як один відмовляли після прочитання епікризу. Не питайте чому, у всіх різні причини відмови. І тільки сьогодні приїхали фахівці, які провели ряд обстежень на своїй апаратурі і прийняли рішення, що шанси вижити у Роми є. Через тиждень ми перевеземо його до Києва. Скажу чесно, сума не маленька. Потрібно перебувати в стаціонарі мінімум 6 місяців. Мозкова діяльність є і її потрібно стимулювати. Рома реагує на дружину, стискає її руку, водить очима і це дуже обнадіює", - пише волонтер.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанк № 4405 8858 2609 5181 на ім'я Гармаш Лариса Олексіївна (дружина бійця).

Зараз ви читаєте новину «Важкопораненого бійця Романа Кубишкіна вважали загиблим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі