понеділок, 16 лютого 2015 21:56

Василю Зубику з 24-ї бригади через поранення під мінометним обстрілом загрожує ампутація ноги

38-річний Василь Зубик боєць 24-ї окремої Залізної механізованої бригади отримав поранення під селом Георгіївка на Луганщині. Чоловік лікується п'ятий місяць, проте досі є загроза ампутації пораненої ноги.

 

Василь із села Стрептів Кам'янка-Бузького району на Львівщині. Чоловіка мобілізували для служби у зоні АТО у червні торік. Він приймав участь у визволенні Попасної Луганської області, а також обороняв позиції українських військ на багатьох блокпостах у Луганській та Донецькій областях. Пише сайт "Герої АТО".

Поранення отримав ще 20 серпня минулого року. Тоді українські бійці потрапили у пастку ворога: сепаратисти атакували блокпост, а потім пішли у відступ. Тим часом інша частина бойовиків зайшла позаду блокпосту та відкрила мінометний вогонь. Пораненого бійця доставили у Лутугине. Потім він лежав у госпіталях Харкова, Житомира та Львова.

Чоловіку загрожує ампутація через нефункціональність ноги. Протягом п'яти місяців госпіталізації Василь переніс кілька операцій, які не дали ефекту. Був навіть гнійний процес. Зараз апарат зовнішньої фіксації тримає непрацюючий колінний суглоб, а на деяких ділянках кісток гомілки утворилося неправильне зрощення. Випадок вимагає швидших дій лікарів – привести в порядок кістки, замістити дефект тканин власним клітинно-тканинним матеріалом Василя та врятувати суглоб.

Реквізити для допомоги:
Картка ПриватБанку № 5168 7572 6173 7888 (Зубик Василь Миколайович).

 

Зараз ви читаєте новину «Василю Зубику з 24-ї бригади через поранення під мінометним обстрілом загрожує ампутація ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі