четвер, 05 травня 2016 13:24

Новонародженому Марку потрібні гроші на лікування в австралійському перинатальному центрі

У Сіднеї народився маленький українець Марко Муляр. Йому всього 28 тижнів і 5 днів. Він абсолютно здоровий хлопчик.

Автор: facebook.com
 

Батьки – відомі мандрівні музиканти гурту "Фолькнери" - Ярина Квітка та Володимир Муляр. 1,5 року тому вони виркшили в навколосвітню подорож велосипедами, щоб розповідати людям про Україну. Проїхали 25 тис. км, побували в 16 країнах.

2 травня Володимир із Яриною планували летіти в Аргентину, звідки мали вирушити в Європу та повернутися додому. Купили квитки на літак.

Але 8 квітня, на 28-му тижні вагітності, Ярина передчасно народила Марка. Нині його доглядають в Сіднейському перинатальному центрі. Оскільки батьки іноземці, то день перебування в закладі коштує близько 3 тис. євро. Без такого догляду хлопчик не виживе. Батьки не мають страхового полісу, що покрив би витрати на пологи й подальше лікування. Їхні візи не дають можливості працювати в Австралії. Термін їх дії закінчується 14 травня. Подружжя намагається продовжити візи й працевлаштуватися, щоб поступово виплачувати гроші.

Після виписки Марка з клініки їм необхідно буде ще кілька місяців побути в Сіднеї, доки малюк окріпне. Транспортувати його неможливо – не витримає стрибків тиску під час перельоту.

Борг батьків перед клінікою зріз до 100 тис. євро. Вони просять людей допомогти хто чим може, щоб урятувати маленького Марка. Кошти можна перевести через Українську біржу благодійності.

Автор: facebook.com
 
Зараз ви читаєте новину «Новонародженому Марку потрібні гроші на лікування в австралійському перинатальному центрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі