пʼятниця, 05 лютого 2016 13:22

Настю Кузнєцову врятує негайна пересадка печінки

Настю Кузнєцову врятує негайна пересадка печінки
Настя Кузнєцова

Трирічній Насті Кузнєцовій із міста Слов'янськ Донецької області потрібна допомога. У дівчинки виявили крептогенний цироз печінки. Донор для Насті вже знайшовся. Це її двоюрідна сестра 23-річна Юлія. На пересадку і реабілітацію потрібно 300 тис грн.

"Хворобу у Насті виявили торік восени. 29 вересня в неї здувся животик, став майже вдвічі більшим. Були дещо жовтуваті очі. Ми поїхали в лікарню до педіатра, який призначив обстеження. Аналіз крові показав на гепатит. Наступного дня нас відправили в інфекційну клініку Харкова. Там зробили ультразвукове обстеження, в очеревинній порожнині була рідина. Підозрювали на цироз печінки. Півтора тижні лікували в реанімації, ще кілька днів у відділенні. Потім направили в Київ. Настя після крапельниць була в дуже важкому стані. Я до кінця була впевнена, що діагноз не підтвердиться", - плаче 33-річна Олена Мінченко, мати Насті.

В "Національному інституті хірургії та трансплантології" наголосили, що Настю врятує лише пересадка органу. Порадили батькам шукати гроші і серед родичів - донора.

"Погодилася і підійшла за результатами обстеження наша племінниця Юля.Вже маємо рішення суду, за законом, він має з'ясувати, чи дійсно являється родичкою і дозволити донорство. Заспокоює нас, що зроблять операцію і Боженька врятує Настюшу. Уже мала бути операція, але Юля захворіла і перенесли. А це ще додався і карантин на грип. Тепер чекаємо дзвінка від лікарів, щоб призначили дату операції. Після неї треба буде протягом 10 днів обстежувати, як приживається печінка. Кожного дня потрібно буде робити аналіз, який коштує 1,5 тисячі гривень. На реабілітацію потрібні будуть десятки тисяч гривень. Просимо у людей, щоб допомогли, хто стільки зможе - на порятунок нашої Насті. Наша старша дочка 7-річна Сніжана заспокоює, що зроблять операцію і Боженька врятує Настюшу", - каже Олена Мінченко.

Реквізити картки ПриватБанку - 4149 4978 0816 4463 (Мінченко Олена Сергіївна), тел. (050) – 595-86-81

Зараз ви читаєте новину «Настю Кузнєцову врятує негайна пересадка печінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі