середа, 29 квітня 2015 16:32

Спецтема: Допомога пораненим в АТО

Десантник Олексій Курган втратив стопу від вибуху протипіхотної міни

Солдат 95-ї аеромобільної бригади 29-річний Олексій Курган із села Стара Чортория Любарського району Житомирщини 28 березня 2015 року підірвався на міні. Від вибуху солдат втратив праву стопу. Батьки збирають 10 тисяч доларів на лікування та протез.

Автор: Олександр Гандзій
 

"Проходив строкову службу в десантній бригаді і тому в серпні 2014 року після півторамісячної підготовки саме в складі 95-ї поїхав на Донбас. Того злощасного дня зранку вийшов на пост і підірвався на міні. Район дислокації ніби був обжитий, але не все обстежено і тому так вийшло", - розповідає Олексій кореспонденту Gazeta.ua.

Ампутацію бійцю робили в Артемівському госпіталі. Звідти доставили в Дніпропетровськ в лікарню імені Мечникова. Зараз лікарі Вінницького воєнного госпіталю намагаються максимально зберегти залишки стопи солдата.

Автор: Олександр Гандзій
 

"Провели одну велику операцію і три менші. Зшили до купи і кістки скрутили шпицями. Зараз потрохи підтягують м'язи, щоб закрити кістки. Бо розірване все. Поставили бак, щоб витягувати слиз, який там виділяється. Апарат постійно качає, створює там вакуум. Тим самим і м'язи підтягує. Раз в тиждень міняють губку, то ковиряються. Кожні дві-три години дають знеболювальне. Там же всі нервові закінчення зверху. Як почне скубати, то дуже неприємно. Майже не ходжу. До дверей палати чи в туалет сходити це ціле випробування. Починається сильна пульсація, йде приток крові і ламає сильно. В залежності від того, як заживе і збережеться нога, треба буде виготовляти протез. Я ще бігати планую і ні про що не жалію. Думаю, головне, що живий", - бадьориться Олексій.

Реквізити для допомоги:
Картка "Аваль Банк" № 6762 1630 3264 6292 Курган Людмила Миколаївна (мати Олексія).

Зараз ви читаєте новину «Десантник Олексій Курган втратив стопу від вибуху протипіхотної міни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі