середа, 09 квітня 2014 19:00

Даринці Нижник терміново треба слуховий апарат

Даринці Нижник терміново треба слуховий апарат

Півторарічна Даринка Нижник із села Старі Бабани Уманського району на Черкащині має рідкісний cиндром Тричера-Коллінза. У таких дітей слаборозвинені лицьові кістки, великий ніс, дуже маленьке підборіддя і щелепи. Інколи діти народжуються із послабленням слуху, вовчою пащею, меншим за норму ротом і підборіддям. Даринці треба слуховий апарат – систему Баха. Він коштує понад 100 тис грн.
"Це наша третя дитина. Старші син і дочка вже ходять у школу. За Даринкою в мене були передчасні і дуже складні пологи. Лікарі боялися казати, що народилася з вадами слуху, носові проходи в середині носа перекривала кістка. Вона не могла дихати. Перенесла три операції на носі й уже самостійно дихає. Попереду ще й інші. Скільки, важко сказати, - розповідає мати дівчинки Оксана Нижник.
Два місяці тому Даринка навчилася сидіти, а кілька днів тому зробила перші кроки.
"Апарат потрібен, щоб дитина чула і могла вчитися говорити. Операцію треба буде робити через кілька років. Система Баха ще зовсім недавно коштувала тисяч 90. Але й ця сума для нас не підйомна. Хоч ми збираємо копієчку до копієчки. Близько 50 тисяч ми потратили на операції і поїздки в "Охматдит". Всі гроші, які нам дають небайдужі люди з села і дитячі гроші складаємо. Але час іде й ми упускаємо шанс, щоб дитина навчилася якомога раніше говорити. Щоб потім жила нормальним життям. Тому просимо всіх, хто може нам допомогти, відгукнутися. Допоможіть нашій донечці стати такою, як усі", - просить Оксана.
Із синдром Тричера-Коллинза народжується одна дитина на 50 тисяч новонароджених. На Черкащині такий діагнозом має лише Даринка Нижник.

Телефон Оксани Нижник: 096-61-39-098
Допомогти Даринці Нижник можна перерахувавши гроші на картку Приватбанку № 5168757200137398 (на ім'я матері дівчинки Нижник Оксани Михайлівни).

Зараз ви читаєте новину «Даринці Нижник терміново треба слуховий апарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі