пʼятниця, 20 березня 2015 16:01

Спецтема: Допомога пораненим в АТО

Через шахраїв родина пораненого бійця АТО залишилася без грошей

Через шахраїв родина пораненого бійця АТО залишилася без грошей

Більше трьох місяців родина важкопораненого атовця Едуарда Ткача з Миколаєва майже немає засобів для життя. Шахраї викрали понад 50 тисяч гривень з карток матері і дружини бійця, а ще одну картку дружини заблокував банк.

Фінансової допомоги від держави Едуард після поранення не отримав. З родиною винаймають квартиру у Миколаєві. Живуть з того, що дружина бійця Тетяна вишиває на замовлення. У квітні у Едуарда почнеться сесія в університеті, потім треба буде пройти обстеження - йому мають ставити слуховий апарат. Згодом ще операція - встановлять пластину на ту частину черепа, де після поранення немає кістки.

"Жити у нас немає за що. На картку, яку заблокував банк скидали гроші друзі і знайомі, які знають про нашу ситуацію. Ще на неї приходили аліменти на дитину. Я звернулася у банк. Там сказали зробити запит до центрального відділення банку, потім ще раз те саме. І ця тяганина триває кілька місяців. То "передзвоніть на гарячу лінію", там кажуть "подзвоніть за тиждень". І відповіді нема. Нам треба за щось жити", - розповідає Тетяна Ткач.

На заблокованій картці у жінки залишилося більше 7 тисяч гривень.
"Кредитна картка пуста. Почали йти смс, що маю повернути гроші. Ні пенсію ні одноразову допомогу від держави Едик не отримав. З військової частини теж більшу частину грошей не виплатили. Не отримав ні оздоровчих, ні відпускних, ні компенсацію за відпустку. Написали - "не виплачено" і нічого не обіцяють. А зараз Едик захворів. Є підозра на бронхо-пневмонію. Потрібні будуть гроші на лікування", - каже Тетяна.

Заблокована картка Тетяна від ПриватБанку. Там кажуть, що картку розблокують. Родичам поранених і волонтерам радять обирати спеціальну програму захисту для карток, при якій лише власник картки зможе зняти гроші.

Нагадаємо, Едуард Ткач служив у 79-ій аеромобільній бригаді. У червні 2014 року потрапив у київський військовий госпіталь із проникаючим осколковим пораненням лівої скроневої частки головного мозку, двосторонньою контузією та переломом тім'яної кістки. Боєць пережив зупинку серця та 15 днів коми. Навесні йому мають робити складну операцію — встановлювати титанову пластину, де після поранення немає кісток черепа, та пересаджувати шкіру.

Реквізити для допомоги:

Картка ПриватБанку № 5168 7572 9020 2342 на ім'я Тетяни Валеріївни Ткач.

Зараз ви читаєте новину «Через шахраїв родина пораненого бійця АТО залишилася без грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі