вівторок, 06 жовтня 2015 11:55

11-річному Миколці Нижниковському вибухом РПГ відірвало ноги і руку - треба допомога
6

Миколка Нижниковський із селища Володарське Донецької області зараз у Запорізькій обласній клінічній дитячій лікарні. Вибухом йому відірвало ноги, руку, пошкодило очі та голову.

24 серпня Миколка знайшов на військовому полігоні снаряд від РПГ. Разом із 4-річним братом та сусідськими дітьми грався вибухівкою. Старші діти отримали численні травми, а 4-річний брат Миколки загинув.

Алла Нижниковська сама виховувала чотирьох дітей. На її утриманні також мама. Самотужки жінка не збере гроші на лікування і протезування сина.

"Потрібна фінансова допомога. Ще буде не одна операція. Далі протезування. А ще є проблеми з очима, зубами. Потрібна пластина на череп. Очі травмовані осколками. Праве око лікарі врятували, з ним все гаразд. Бачить. Ліве оперували. Видалили частково кришталик і частину роговиці. Мають ставити штучний кришталик. На це око він майже не бачить. Вже говорить, хоча має серйозну травму щелепи. Видалили передні зуби, зашили ясна. Імпланти ставити ще не можна, бо він росте. То буде далі. Поки будемо чекати як все заживе. Ставитимуть тимчасові зубні протези. Робили пересадку шкіри. Бо ззаду і нога і сіднички були без шкіри. Все прижилося", - розповідає кореспонденту Gazeta.ua Алла Нижниковська, мама Миколки.

1 вересня Коля мав йти у шостий клас.
"Я в лікарні поруч з ним постійно. Коли приїхала, Коля був у реанімації. А мені дали кімнату у хостелі. Він уже з дітками тут спілкується. Почав рухатися як познімали шви. Двоє друзів Колі зараз у Києві на лікуванні. Коли те все сталося, я була допізна на роботі і не знала про знахідку дітей", - каже жінка.

Родину підтримують запорізькі волонтери. Хлопчику привезли телевізор, інвалідну коляску і холодильник. Медики вирішують, де Миколка продовжить лікування.
Реквізити для допомоги:
Карта ПриватБанку № 4149 4978 4423 8610 на ім'я Нижниковська Алла Володимирівна.

Зараз ви читаєте новину «11-річному Миколці Нижниковському вибухом РПГ відірвало ноги і руку - треба допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі