вівторок, 09 жовтня 2018 11:25

Жодної операції: знайшли новий спосіб лікування апендициту

Жодної операції: знайшли новий спосіб лікування апендициту
Лікування антибіотиками не виключає імовірність повторного розвитку запалення, однак допомагає уникнути неприємних наслідків операції. ФОТО: http://missbonus.ru

Апендицит можна лікувати антибіотиками. Це підтвердило дослідження, проведене за участі 256 людей. Спостереження за піддослідними тривало протягом 5 років з моменту виявлення в них запалення апендиксу.

Безопераційне лікування апендициту можливе лише за наявності допустимих показників крові й нормальної кишкової прохідності. Як засвідчило спостереження, рецидив захворювання стається мінімум через 1 рік. У 39,1% піддослідних рецидив апендициту виникав через 5 років. Такі дані зазначено у звіті авторів дослідження, опублікованому на офіційному сайті Journal of the American Medical Association.

Спостереження показало, що після операції з видалення апендициту ускладнення розвинулися у 24,4% піддослідних, після антибіотикотерапії — у 6,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смартфон допоможе визначити зони зараження небезпечною хворобою

Раніше розповіли, що апендицит видаляють через проколи в животі. Ця процедура називається лапароскопією. Для її проведення замість розтину черевної порожнини хірург робить на животі невеликі надрізи. Через них вводить інструменти й відеокамеру. Триває операція в середньому 30 хв. Уже за кілька днів пацієнта виписують.

Зараз ви читаєте новину «Жодної операції: знайшли новий спосіб лікування апендициту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі