субота, 27 лютого 2021 18:47

Жінки частіше страждають на деменцію - результати дослідження

Жінки частіше страждають на деменцію - результати дослідження
Жінки у літньому віці можуть більше потребувати догляду. Фото: pixabay.com

У жінок із віком когнітивні здібності погіршуються частіше, ніж у чоловіків.

Дослідники із США проаналізували дані про зниження когнітивних функцій 26 088 людей, яких неодноразово тестували на глобальне пізнання, виконавчу функцію і пам'ять. На момент тестування середній вік учасників становив 58 років.

Учені виявили, що в середньому чоловіки і жінки відчували погіршення пам'яті з однаковою швидкістю, опублікували результати дослідження в журналі JAMA Network Open, пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися відчуття страху - знайшли спосіб змінити роботу мозку

Однак у жінок спостерігається значно більше зниження як глобальних когнітивних функцій, так і керуючих - тенденції, пов'язані з підвищенням ризику деменції.

"Наші результати показують, що когнітивні функції у жінок знижуються дещо пізніше, але у них швидша траєкторія зниження, що передбачає підвищений ризик деменції та інвалідності у порівнянні з чоловіками", - пишуть дослідники.

Це свідчить про те, що жінки у літньому віці можуть більше потребувати догляду і функціональної підтримки.

Учені виявили, що довгий сон у вихідні дні може погіршити психічне здоров'я людини та викликати депресію. Це пов'язано з нерегулярним режимом сну.

Зараз ви читаєте новину «Жінки частіше страждають на деменцію - результати дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі