вівторок, 30 червня 2020 14:00

Зеленський закликає готуватися до другої хвилі епідемії коронавірусу

Зеленський закликає готуватися до другої хвилі епідемії коронавірусу
Уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. Фото: pixabay

Україні потрібно готуватися до 2-ої хвилі епідемії Covid-19.

Ми спостерігаємо стрімку динаміку захворюваності на коронавірусну інфекцію, заявив президент України Володимир Зеленський.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, за кількістю хворих на коронавірус 10-й день "лідирує" Львівщина. За останню добу там виявили 143 нових випадки, 3 людей померли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французькі науковці оцінили небезпеку другої хвилі коронавірусу

"На Закарпатті понад 70 відсотків ліжок медзакладів, які готувалися до 1-ої хвилі епідемії, зайняті хворими. З такою динамікою треба готуватися до 2-ої хвилі. Все ще сподіваюся, що нам вдасться оминути найгіршого сценарію. Але медицина має бути готова до всього", - сказав Зеленський.

Уряд готує лікарні до 2-ої хвилі епідемії. Зараз наявні ліжка для майже 30 тис. хворих, а апаратів ШВЛ використовується небагато, вони є в достатній кількості. У Кабміні також наголосили, поки що не збираються відновлювати роботу дитячих таборів.

За останню добу в Україні виявили 706 нових хворих на Covid-19. Загалом від початку епідемії зафіксували 44 334 випадки інфікування. З них 1159 летальних. За останню добу померли 12 людей. Одужали 18 115 пацієнтів, 88 - за останню добу, повідомили в МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликає готуватися до другої хвилі епідемії коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі