вівторок, 02 березня 2021 16:22

Зеленський вакцинувався, попри наявність антитіл. Розповів чому

Зеленський вакцинувався, попри наявність антитіл. Розповів чому
Також щеплення зробили військовослужбовцям. Фото: pixabay.com

Президент України Володимир Зеленський зробив щеплення проти коронавірусу попри те, що вже перехворів на цю хворобу.

Він має низький рівень антитіл, пояснив Зеленський під час робочої поїздки до Луганської області, повідомляє пресслужба президента.

"Щеплення обов'язкове. Я знаю, що таке Covid-19, бо хворів на цю недугу. Тому всім пропоную обов'язково вакцинуватися. Незважаючи на те, що я перехворів на Covid-19, у мене рівень антитіл низький", - сказав президент.

Зазначається, що щеплення Зеленський зробив на території військового мобільного госпіталю разом із військовими лікарями та захисниками. Там уже проводять планову вакцинацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартував запис на вакцинацію - скільки людей стали в чергу

Президенту повідомили, що може бути побічний ефект, такий як підвищення температури. Він відповів, що таке може бути після кожної вакцини. Глава держави сподівається, що вакцинація допоможе подолати пандемію та повернутися до звичного життя.

"Я вважаю, що ця вакцина (Oxford/AstraZeneca (Covishield). - Gazeta.ua) якісна, вона одна з найкращих у світі. Побороти Covid-19 тільки засобами захисту остаточно неможливо. Вакцинуватися доведеться. Я вважаю, що вакцина - це реальний шлях повернення до нормального життя", - зазначив президент.

Також щеплення зробили військовослужбовцям. Перед цим їх оглянули лікарі. Після вакцинації усі мали гарне самопочуття.

"Звісно, у кожного своя думка, але вважаю, що вакцину робили розумні люди. Почуваюся нормально, як і до щеплення", – сказав один із військовослужбовців.

Президент вирішив публічно зробити щеплення. Так він прагне продемонструвати громадянам безпечність препарату.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вакцинувався, попри наявність антитіл. Розповів чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі