четвер, 23 квітня 2020 18:10

Зеленський назвав 2 умови для послаблення карантину

Зеленський назвав 2 умови для послаблення карантину
Володимир Зеленський назвав 2 умови для плавного виходу з карантину. Фото: agropolit.com

Президент Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину. Відповідний сценарій невдовзі представить прем'єр-міністр.

"Я підтримую рішення українського уряду продовжити карантин до 11 травня. Це вірний крок, який базується на аналітиці Національної академії наук та Міністерства охорони здоров'я. У нас є чіткий план виходу з карантину. Невдовзі прем'єр-міністр озвучить детальний сценарій з п'яти етапів виходу з карантину", - повідомив Зеленський у відеозверненні, оприлюдненому у Facebook.

За словами глави держави, плавний вихід з карантину розпочнеться за двох ключових умов.

"Перша: протягом 10-ти днів відсоток виявлених захворювань не змінюється або залишається в межах 5%. Друга умова: лікарні заповнені пацієнтами з коронавірусом менш ніж наполовину", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прибиральники, кур'єри і комунікабельні люди - хто легко знайде роботу в карантин

Підкреслив, що поспіх у питанні життя і здоров'я нації може бути фатальним.

"Ми всі з нетерпінням дійсно чекаємо того моменту, коли зможемо повернутися до звичайного ритму життя, зможемо вільно ходити на роботу, в парки, кінотеатри та ресторани. Але поспіх у питанні життя і здоров'я нації може бути фатальним. Тому ще трішечки терпіння і самодисципліни. Продовжуємо слідкувати за розвитком ситуації і, найголовніше, зберігаємо спокій", - закликав Зеленський.

Активність поширення Covid-19 на території України cпрогнозували вчені Інституту майбутнього людства, Оксфордського університету, Австралійського національного університету та Гарвардського університету. Науковці підготували чотири сценарії до березня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав 2 умови для послаблення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі