понеділок, 12 жовтня 2020 12:10

Лікар порадив, як відновитись після коронавірусу

Лікар порадив, як відновитись після коронавірусу
Людям, які вели активний фізичний спосіб життя, лікар радить місяць посидіти на відновленні, добре харчуватися й не виснажувати організм. Фото: pixabay

Якщо людина перехворіла на коронавірус, то повертатися до звичного темпу життя треба поступово.

Фізичні навантаження можна робити через місяць після одужання, розповідає лікар Тарас Жиравецький в інтерв'ю "Обозревателю".

"Зожникам", хто любить бігати, плавати, у перший місяць я б порадив сидіти вдома", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні у п'ять разів стало більше хворих на пневмонію

Людям, які вели активний фізичний спосіб життя, лікар радить місяць посидіти на відновленні, добре харчуватися й не виснажувати організм.

"Пояснюю пацієнтам: уявіть собі, що ви пройшли курс хіміотерапії. Ось такий стан після перенесеного коронавірусу. У нас у Львові була трагедія: дівчина 19 років після Covid-19 пішла в спортзал, дала навантаження, отримала 40 температуру, менінгіт і померла. Мама – кардіолог, тато – судинний хірург", - розповів Жиравецький.

За його словами, вітаміни важливі, але це не є панацея.

Британські вчені назвали нові нетипові симптоми коронавірусної інфекції Covid-19. Зокрема, рекомендується звертати увагу на біль у м'язах, стомлюваність і пухирі на ногах. До такого висновку вони дійшли після дослідження, яке показало, що лише кожен п'ятий житель Великої Британії вибирає самоізоляцію.

Зараз ви читаєте новину «Лікар порадив, як відновитись після коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі