четвер, 29 жовтня 2020 12:02

Виявили приховані довгострокові наслідки Covid-19

Виявили приховані довгострокові наслідки Covid-19
Учені підтвердили, що проблеми з роботою мозку спостерігалися навіть у пацієнтів, які вилікувалися кілька місяців тому. Фото: pixabay.com

Коронавірус може викликати довгострокові порушення когнітивних функцій людського мозку.

Учені з декількох університетів США та Великої Британії знайшли серйозні проблеми зі здоров'ям мозку пацієнтів, які перехворіли на Covid-19. Ці проблеми проявлялися протягом місяців після хвороби, йдеться на MedRxiv.

Дослідники з Імперського коледжу Лондона, Кембриджського університету та Університету Чикаго проаналізували стан мозку близько 84 тис. пацієнтів і з'ясували, що в багатьох людей віком від 20 до 70 років спостерігалися серйозні порушення когнітивних здібностей.

Насамперед це стосувалося хворих із важкими симптомами і тих, хто потребував госпіталізації. У таких людей спостерігали втрату пам'яті, нездатність концентруватися протягом тривалих періодів часу і синдром неясної голови. Такі когнітивні проблеми еквівалентні старінню мозку на 10 років. У середньому вони знижують показник IQ на 8,5 балу.

Учені також підтвердили, що проблеми з роботою мозку спостерігалися навіть у пацієнтів, які вилікувалися кілька місяців тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені виявили антитіла до коронавірусу, які атакують організм людини

Додаткове приймання вітаміну D може бути корисним під час пандемії. Споживання пацієнтами з Covid-19 цього вітаміну підвищує їхні шанси на виживання та пришвидшує одужання. 82% пацієнтів з інфекційних відділень із діагнозом Covid-19 мали дефіцит вітаміну D.

Зараз ви читаєте новину «Виявили приховані довгострокові наслідки Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі