понеділок, 30 листопада 2015 12:58

Вісім причин відмовитись від цукру і почати їсти мед

Вісім причин відмовитись від цукру і почати їсти мед
фото: bdzyu.com.ua

Тим, хто хоче зберегти здоров'я, сили та працездатність, варто відмовитись або принаймні якомога менше вживати білий цукор-пісок. Таку думку у коментарі для Gazeta.ua висловила столичний терапевт Юлія Кащенко.

"Цукор — штучний висококалорійний продукт. У цукрі немає вітамінів, немає клітковини і мінеральних речовин. При регулярному вживанні цукор виснажує підшлункову, щитовидку, серце, печінку. Крім того, від цукру швидко повніють. Замість цукру-піску раджу вживати мед. Він більш калорійний, проте значно солодший за цукор. Тому меду їдять менше по кількості".

Цукор відкладається у печінці у вигляді глікогену. Якщо його запаси перевищують норму, то з'їдений цукор починає відкладатися вже у вигляді жирових запасів. Зазвичай — на стегнах і животі.

Вчені давно встановили зв'язок надлишкового вживання білого цукру і порушеннями роботи серця. Цукор згубно діє на діяльність серцевого м'яза. Також достеменно відомо, що цукор знижує імунітет.

"Чим вищий рівень цукру у крові, тим слабшим стає опірність організму до хвороб. Приміром, при діабеті організм не може засвоювати цукор, і він поступово накопичується в організмі. Імунітет при цьому стає значно нижчим. Натомість мед на більш ніж 70 відсотків складається з глюкози і фруктози. При регулярному вживанні ризику перевантажити підшлункову немає. Мед швидко засвоюються і дає максимальну користь".

Склянка ледь теплої води з чайною ложкою меду й соку лимона натще зранку запускає обмін речовин. Такий напій корисно вживати кілька разів на день, але не раніше ніж за півгодини до їди.

"Збільшить користь меду імбир: добре покласти чайну ложечку меду в теплий, але не гарячий, імбирний чай. Від нього швидко минає застуда. А схуднути легше можна, якщо з'їдати щодня три-чотири невеликих шматочка свіжого кореня імбиру, злегка намащених медом. Ефект буде, якщо не ласувати іншими солодощами. Вчені довели, що білий цукор знижує силу імунітету в 17 разів. А мед — зміцнює. Це ще одна причина замінити цукор на мед".

Мед проявляє антибактеріальну, антивірусну дію.

"Як я вже сказала, мед багатий на фруктозу, тому його можна вживати людям, хворим на діабет. А гречаний мед багатий на залізо. Це корисно людям з анемією. При регулярному вживанні мед покращує травлення, стан кісток та зубів та зміцнює імунітет".

Зараз ви читаєте новину «Вісім причин відмовитись від цукру і почати їсти мед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі