середа, 29 листопада 2017 12:57

Від туберкульозу помер 16-річний підліток

Від туберкульозу помер 16-річний підліток
У Білій Церкві помер 16-річний хлопець від запущеного туберкульозу Фото: blogs.biomedcentral.com

На Київщині у місті Біла Церква помер 16-річний хлопець від запущеного туберкульозу легенів. Його мати заборонила проводити тест на реакцію Манту і флюрографіческіе обстеження.

Про це повідомляє місцеве видання "БЦ News".

Цей хлопець навчався на дому через інвалідність.

Як зазначає завідувач Центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями Центру громадського здоров'я МОЗ України Яна Терлєєва, за 9 місяців поточного року в місті захворіли на туберкульоз 114 осіб, в тому числі 4 дитини і 2 підлітка.

"Двоє дітей було з родини мігрантів, яка вела аморальний спосіб життя. Батьки позбавлені батьківських прав. Діти оформлені в заклад закритого типу" Згода ". Ще двоє дітей - з благополучних сімей. Це хлопчики 3-х і 4-х років, які не були щеплені. Їх батьки перехворіли на туберкульоз, не знаючи про це. Мали замасковану форму хвороби", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 хвороб, які найчастіше плутають із грипом

Терлєєва зазначила, що за 9 місяців 2017 року Білій Церкві в цілому померли від туберкульозу 12 осіб.

У Вінниці від туберкульозного менінгоенцефаліту помер 2-річний хлопчик. Батьки дитини також хворі на туберкульоз. Проте відмовилися щеплювати дитину вакциною БЦЖ.

Вакцинація від туберкульозу за календарем щеплень має проводитись у пологовому будинку в перші дні життя дитини.

""Новонароджена дитина може зустрітися з цією страшною інфекцією де завгодно, навіть вдома, де родичі можуть і не знати про своє захворювання. Тому всі маленькі діти обов'язково повинні мати захист від туберкульозу, яку сьогодні може дати тільки вакцинація БЦЖ", - сказала генеральний директор Центру громадського здоров'я України, професор Наталія Нізова.

Зараз ви читаєте новину «Від туберкульозу помер 16-річний підліток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі