вівторок, 10 липня 2018 16:55

Від почуття голоду стають розумнішими

Від почуття голоду стають розумнішими
Голодування не повинно виходити за межі розумного, інакше проблем зі здоров'ям не уникнути. ФОТО: http://hyptor.com/

Вчені виявили, що голод сприяє розвитку розумових здібностей. Усе завдяки утворенню в шлунку речовини, яка викликає бажання їсти.

Підтвердити користь голодування допоміг експеримент на мишах. Пише mnn.com

Американські науковці провели обстеження мозку гризунів після того, як поморили їх голодом. Воно показало, що під час голодування у відділах, які відповідають за пам'ять і пізнання, нові клітини утворюються набагато активніше. Як пояснюють вчені, подібний ефект дає так званий гормон голоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун дала 5 порад, як натренувати мозок

Виявилося, що ця речовина не лише бажання їсти контролює, але й пускає в хід механізм самозбереження. Таким чином, пришвидшуючи утворення в мозку нових клітин, організм намагається збільшити свої шанси на виживання.

Раніше розповіли про дієту, яка допомагає мозку краще працювати. Чітке дотримання її правил дозволяє більш ніж на половину зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера, за якої в людини відбувається розпад психіки, безповоротно пошкоджується пам'ять і мислення.

Зараз ви читаєте новину «Від почуття голоду стають розумнішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі