четвер, 25 жовтня 2018 11:58

Вчені з'ясували, на чому безпечніше смажити їжу

Вчені з'ясували, на чому безпечніше смажити їжу
Найбезпечніше для здоров'я смажити їжу на оливковій олії. ФОТО: healthimpactnews.com

Смаження на оливковій олії є найменш шкідливим для здоров'я. У такому виді рослинного жиру токсичні речовини під час нагрівання виділяються повільно й у відносно невеликій кількості. Підтвердило це дослідження іспанських вчених.

Науковці з Університету Країни Басків в Іспанії провели аналіз 3 видів рослинної олії: оливкової, соняшникової та лляної. Обрані зразки вони нагріли до 190 градусів й перевірили на вміст альдегідів — токсичних речовин, здатних спричинити появу проблем із серцем, розвиток діабету й багатьох інших хвороб. У соняшниковій і лляній після нагрівання токсини утворилися швидше й у набагато більшій кількості, ніж в оливковій. Пише британський інформаційний ресурс The Conversation.

Схожими за структурою з оливковою олією виявилися вершкове масло і гусячий жир. Під час нагрівання в них теж виділяється менша кількість альдегідів, тому використовувати ці продукти для смаження відносно безпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені попередили про небезпеку кокосової олії

Раніше назвали 5 дитячих смаколиків, які провокують рак. У своєму складі вони містять небезпечні речовини, що пошкоджують ДНК й запускають процес утворення пухлини. Одна з них є навіть похідним від нафти продуктом.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, на чому безпечніше смажити їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі