середа, 13 червня 2018 16:23

Вчені створили новий метод лікування раку

Вчені створили новий метод лікування раку
Лікування раку: створили новий метод Фото: visti.pr

Американські вчені з Університету Темпл розробили новий метод лікування ракових пухлин. Створили комбінований препарат для накопичення мутацій у злоякісних клітинах, які самознищуються.

Про це пише журнал Cell Reports.

Для лікування злоякісних пухлин із дефіцитом BRCA використовують препарат олапаріб, який є інгібітором PARP. Але через компенсаторні механізми, що виникають через мутації, ефект від лікування триває недовго. Для кращого ефекту одночасне придушення ферментів PARP та RAD52 є більш ефективним способом лікування онкозахворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали овоч, який покращує пам'ять

Спільне використання цих препаратів посилює накопичення дволанцюгових розривів і пригнічує ріст клітин аденокарциноми. Через 28 днів лікарської обробки клітини з дефіцитом BRCA повністю гинуть. Такий же ефект був продемонстрований у клітинній лінії лейкемії та лімфоми Беркітта.

Шепіт негативно позначається на стані здоров'я людини.

У межах дослідження кожен із учасників порахував від 1 до 10: спершу нормальним голосом, а потім пошепки. У 69 зі 100 людей під час шепотіння голосові зв'язки напружувалися у декілька разів сильніше, ніж під час проговорювання слів уголос, даючи зайве навантаження на голосовий апарат.

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили новий метод лікування раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі