понеділок, 16 липня 2018 17:45

Вчені назвали 5 причин ранньої сивини

Вчені назвали 5 причин ранньої сивини
Поява першої сивої волосини має змусити звернути увагу на стан свого здоров'я. ФОТО: scarymommy.com

Причини посивіння криються зовсім не у віці. Перша сива волосина може з'явитися і в 20 років, тоді як у декого й у 60 немає навіть натяку на сивину.

Вчені кажуть, що призвести до передчасного посивіння здатні 5 проблем. Вчасно виявивши їх, знебарвлення волосся можна уникнути. Пише mnn.com.

1. Дефіцит вітамінів або ендокринні проблеми.

Як кажуть науковці, рання сивина нерідко є симптомом нестачі в організмі кальцію, заліза, а також вітамінів В12 і D3. Відновивши запас цих речовин, можна повернути волоссю його природній колір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали, скільки вітамінів організм може запасти наперед

Потенційною причиною виникнення ранньої сивини вчені називають також порушення роботи щитоподібної залози та гіпофізу. Тому людям, які передчасно посивіли, спеціалісти радять пройти консультацію в ендокринолога.

2. Активне окислення.

Волосяні фолікули здатні утворювати невелику кількість перекису водню, який, як відомо, знебарвлює волосся. За нормальних умов паралельно в організмі виробляється речовина, яка нейтралізує дію перекису. Однак у випадках, коли цей процес порушується, розвивається так званий окиснювальний стрес — стан, за якого клітини, що відповідають за пігментацію волосся, остаточно пошкоджуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фарбування волосся вбиває жінок

3. Збій в імунній системі.

Результати цьогорічного дослідження показали, що на фоні ослабленого імунітету клітини, які відповідають за забарвлення волосся в той чи інший колір, можуть припинити виконувати свою функцію. Причина в тому, що коли тіло атакує хвороботворний мікроорганізм, імунна система спрямовує всі свої сили на те, щоб його знищити. Якщо їй не допомогти, то як наслідок, у роботі клітин, які відповідають за пігментацію волосяного покриву, відбувається збій, і волосся раптово починає сивіти.

4. Серцево-судинні захворювання.

Вчені провели дослідження, до участі в якому запросили лише чоловіків. Виявилося, що ті представники чоловічої статі, у яких було сиве волосся, мали підвищений ризик розвитку серцево-судинних патологій, зокрема атеросклерозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пігулки не допомагають в профілактиці інфаркту - лікарі

5. Куріння.

Дослідники виявили, що в курців ризик передчасного посивіння в 2,5 рази вищий, ніж у тих, хто не має цієї згубної звички. Окрім того, з'ясувалося, що хімічні речовини, які містяться в сигаретах, не просто знебарвлення волосся спричинюють, а поступово руйнують його, що з часом призводить до облисіння.

Раніше лікарі попередили про патологію: хвороби, розвиток яких колись загрожував лише людям старше 40 років, нині сильно "помолодшали". Остерігатися їх варто навіть 20-річним.

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали 5 причин ранньої сивини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі