середа, 16 листопада 2022 14:58

В Україну прибула вакцина від грипу – хто може отримати її безкоштовно

В Україну прибула вакцина від грипу – хто може отримати її безкоштовно
Вакцину від грипу можуть безкоштовно отримати люди з групи ризику. Фото: Pexels

По регіонах розподілили 193 тис. доз вакцини від грипу.

Україна отримала їх як гуманітарну допомогу, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Люди з групи ризику можуть отримати вакцину безкоштовно. Це медики, вагітні та особи похилого віку із хронічними захворюваннями.

56 тис. доз отримали військові. Інші вакцини направили у регіони з урахуванням потреб. Одеська область отримає понад 14 тис. доз, Київська – понад 10 тис., Закарпатська та Дніпропетровська області – майже 9 тис., Полтавщина і Львівщина – 7 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається із коронавірусом у світі. ВООЗ назвала тенденції і відсотки

"І хоча оптимальний час введення вакцини від грипу – це вересень-жовтень, проте щеплення рекомендують робити протягом усього епідсезону. Імунітет до грипу формується через 7–14 днів", – зазначили в МОЗ.

Вакцину можна купити приблизно за 300 грн і безкоштовно зробити ін'єкцію у поліклініці.

Першим містом, яке повернуло масковий режим, стало Тернопіль. Обов'язкове носіння масок запровадили з 22 вересня через спалах коронавірусу. Потрібно носити маски в усіх громадських місцях, транспорті, закладах освіти та в храмах.

Міський голова Сергій Надал повідомив, що кількість хворих на коронавірус щотижня зростає на 35–37%. Захворюваність серед дітей та медиків – ще швидше.

Зараз ви читаєте новину «В Україну прибула вакцина від грипу – хто може отримати її безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі