неділя, 18 липня 2021 11:01

В Україну доставили американську вакцину - кого будуть щеплювати
5

Поставки в рамках COVAX продовжуватимуться.
Фото: unicef.org
Поставки в рамках COVAX продовжуватимуться.
Поставки в рамках COVAX продовжуватимуться.
Поставки в рамках COVAX продовжуватимуться.
Поставки в рамках COVAX продовжуватимуться.

В Україну доставили американську вакцину проти коронавірусу компанії Moderna. Це перша поставка цього препарату в країну.

2 000 040 доз вакцини надав американський уряд через глобальний механізм COVAX, повідомили в ЮНІСЕФ.

Щеплювати цим препаратом планують організовані колективи та професійні групи попередніх етапів вакцинації.

"Наша ключова мета - захистити якнайбільше українців від Covid-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до вакцинації. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров'я", - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація по-китайськи. Дітей не пустять в школи, якщо їхні батьки не щеплені

Moderna - це мРНК-вакцина, яка потребує особливих умов транспортування та зберігання. Ця вакцина потребує температури від -50°C до -15°C. Для повного курсу вакцинації цим препаратом потрібно отримати дві дози.

З 16 липня у Центрі вакцинації на базі МВЦ розпочали імунізувати препаратом Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Під час анонсу появи Pfizer у МВЦ неодноразово наголошували, що ця вакцина лише для тих, кому понад 60 років.

Зараз ви читаєте новину «В Україну доставили американську вакцину - кого будуть щеплювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі