пʼятниця, 22 лютого 2019 04:20

В Україні з'явився робот-хірург

Автор: facebook.
  Вперше в Україні з’явився робот-хірург daVinci
Вперше в Україні з’явився робот-хірург daVinci

Вперше в Україні з'явився робот-хірург daVinci.

Його придбав вінницький приватний медичний центр.

"Працювати на daVinci є мрією багатьох хірургів. В багатьох країнах така хірургія вже багато років доступна. Тільки не в Україні. Тепер українцям не треба шукати клініки за кордоном. Звісно собівартість роботи за допомогою робота коштовна. Маємо надію, на співпрацю з державою, зі страховою медициною. Так як це робиться в усьому світі. Це значно вплине на доступність" - говорить директор центру Євгеній Антонюк.

Вже заплановані перші операції. Проведуть втручання в пухлинні процеси малого тазу та будуть видаляти рак простати.

"Операцію за допомогою робота можна робити будь-які операції. Але є операції, які лікар не може зробити звичайним доступом, так як зробить це робот. Це рак простати, рак кишківника та деякі операції по гінекології", - додає Gazeta.ua Антонюк.

Хірурги Андрій Григоренко та Руслан Церковнюк пройшли навчання роботизованої хірургії в провідних клініках Європи та США.

Українці їдуть у клініки з роботом-хірургом в Польщу, Німеччину, Турцію. Операції коштують 5-7 тисяч євро. В Україні хочуть зробити операції суттєво дешевшими.

Автор: facebook.
  Вперше в Україні з’явився робот-хірург daVinci
Вперше в Україні з’явився робот-хірург daVinci

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явилася нова медична професія

У столичному Інституті нейрохірургії лікарі провели унікальну операцію на мозкових судинах. Медикам вдалося успішно видалити доброякісне судинне утворення в мозку дівчини, яке могло розірватися будь-якої миті.

Діагноз Вероніці із Житомирщини не могли поставити протягом 4-х років. Дівчина вже пережила один крововилив у мозок. Мала серйозні проблеми з координацією, не здатна була швидко рухатися та навіть їздити в транспорті.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явився робот-хірург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі